Deelnemen aan WhatsApp buurtpreventie in Uithoorn/De Kwakel.

Om deel te nemen aan buurtpreventie in Uithoorn/De Kwakel dient u te beschikken over een smartphone met de applicatie (app) van WhatsApp hierop geïnstalleerd. WhatsApp is een gratis berichtendienst om te chatten en bellen met andere WhatsApp gebruikers via de internetverbinding van je telefoon.

Na uw aanmelding via onze website zal 1 van de beheerders u toevoegen aan de whatsApp groep in uw wijk, u hoeft hiervoor zelf niets te doen behalve te accepteren dat u aan de groep bent toegevoegd, dit is noodzakelijk omdat u door een voor u nog onbekend telefoonnummer wordt toegevoegd aan een whatsApp groep.

WhatsApp op uw telefoon installeren

U kunt de whatsApp app afhankelijk van uw type smartphone downloaden via de store van de softwareaanbieder van uw telefoon, app store, google play of marketplace of via de volgende links:

Downloaden voor iPhone uit de iTunes App Store
Downloaden voor Android uit Google Play website
Downloaden voor BlackBerry vanaf de website van WhatsApp.
Downloaden voor Nokia Symbian vanaf de website van WhatsApp.
Downloaden voor Nokia S40 vanaf de website van WhatsApp.
Downloaden voor Windows Phone uit de Marketplace.

Groepsmeldingen
Omdat het belangrijk kan zijn om direct berichten te ontvangen van de Uithoorn/De Kwakel Buurtpreventie groepsapp , adviseren wij om nooit de meldingen te dempen. Wij adviseren om een andere toon in te stellen dan de standaard WhatsApp meldingstoon. Dit verhoogt de attentiewaarde, u hoort direct dat er een bericht gestuurd wordt in uw Buurtpreventie groepsapp. Omdat deze groep alleen voor belangrijke meldingen gebruikt wordt, hoeft u er niet bang voor te zijn dat u vaak (geluids) meldingen zult ontvangen.

Hoe zorgt u ervoor dat u duidelijk hoort dat er berichten in de Buurtpreventie groepsapp binnenkomen? Onderstaand treft u een instructie om een aangepaste melding in te stellen op uw telefoon.

1. Open de groep in WhatsApp.
2. Tik op de naam van de groep.
3. Kies voor aangepaste meldingen
4. Tik op berichtgeluid.
5. U kunt nu een ander geluid kiezen. Kies iets wat goed herkenbaar is en tik op bewaar.

Zichtbare meldingen:
Vanwege werk (of andere redenen), zijn er mensen die geen geluidsmeldingen kunnen of willen ontvangen. In dat geval is het handig om de meldingen zichtbaar in het beginscherm van uw telefoon te zien verschijnen. Dit kunt u gemakkelijk instellen:

1. Ga naar de (telefoon) instellingen.
2. Zoek naar WhatsApp.
3. Kies voor berichtgeving en kies stroken of meldingen om berichten in het beginscherm getoond te krijgen, ook wanneer de telefoon vergrendeld is.

Een groep verlaten
Voor u de groep verlaat zou u met de beheerder van uw groep contact op kunnen nemen met betrekking tot de reden, mocht dit in onze invloedssfeer liggen kunnen wij voor u kijken wat wij hieraan kunnen veranderen.
Als u een groep verlaat, wordt u verwijderd uit de groep, maar zult u de groep wel nog steeds in je lijst met chats zien staan en de geschiedenis kunnen lezen.

Een groep verlaten:
1. Ga naar het Chatscherm in WhatsApp.
2. Tik en houd de naam van de groep vast, of swipe naar links op de groep en kies voor meer.
3. Selecteer verlaat groep.

WhatsApp is een App en heeft derhalve invloed op het verbruik van de batterij van een telefoon. Omdat er in de Buurtpreventie groepsapp niet veel berichten geplaatst worden, zal de batterij van uw telefoon niet snel leeg gaan door deelname aan de Buurtpreventie groepsapp.

Als u een geschikt data-abonnement van uw telefoonprovider heeft, of de beschikking over een wi-fi verbinding, is de verzending van berichten via WhatsApp gratis. Meer details over kosten vind u hier. Heeft u een abonnement zonder databundel en bent u niet thuis? Zorg er dan altijd voor dat u ook buiten de deur gebruik maakt van WiFi, zodat u geen berichten mist.

Heeft u vragen over het gebruik van WhatsApp of over de Buurtpreventie groepsapp, neem dan gerust contact op met de beheerder van uw groep.
Berichten sturen in de Buurtpreventie groepsapp, anders dan meldingen, wordt niet gewaardeerd. Wij willen graag iedereen alert houden op meldingen

Extra informatie:
WhatsApp is tevens te gebruiken in uw webbrowser van uw computer of laptop, surft u hiervoor naar whatsApp web en volg de instructies.